Malzemeler
Porsiyon: 2
- 2 Adet Yeşil Soğan
- 100 ml Sebze Bulyon
- 100 ml Soya Sosu
- 15 ml Mirin
- 1 Yemek Kaşığı Bal
- 2 Adet Somon File
- Karabiber
Gereçler: kesme tahtası, bıçak, sos tavası, pişirme kaşığı, tabak, fırın, fırında kullanılabilen tava
Yeşil soğanları doğrayın.
Sos tavasında orta-yüksek ateşte sebze bulyonu, soya sosunu, mirini ve balı karıştırın. Yarısı kalana kadar yaklaşık 10 ila 15 dakika kaynatın.
Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. Somonu fırında kullanılabilen bir tavaya koyun. Her tarafı eşit olarak kaplanacak şekilde teriyaki sosu sürün. Somonu önceden 180°C'ye ısıtılmış fırında yaklaşık 10 ila 12 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve tabağa alın. Servis için yeşil soğanla süsleyin ve karabiber dökün.
#SOFRADABİRLİKTE olmanın sonuna geldiğinizde kirli bulaşıklar için endişelenmenize gerek yok.
Pril ile, yağ ve yanmış kirler gibi en zorlu kirlerden kurtulursunuz. Böylece bulaşıklarınız hızlı ve mükemmel bir şekilde temizliğine kavuşur.