Malzemeler
Porsiyon: 2
- 15 gram Zencefil
- 1 Diş Sarımsak
- 1 Adet Yeşil Chili Biber
- 15 gram Kişniş
- 15 gram Nane
- ¼ Çay Kaşığı Zerdeçal
- ¼ Çay Kaşığı Toz Kimyon
- 1 Çay Kaşığı Toz Chili Biber
- 200 gram Yoğurt
- 300 gram Tavuk Göğsü
- 200 gram Pirinç
- 2 Adet Defne Yaprağı
- 3 Adet Kakule Tohumu
- 1 Çay Kaşığı Karaman Kimyonu
- 1 Adet Soğan
- 1 Yemek Kaşığı Bitkisel Yağ
- ½ Çay Kaşığı Kimyon Tohumu
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 2 Çay Kaşığı Masala
- ½ Çay Kaşığı Safran
- 30 ml Süt
- Tuz
- Süsleme Için Nane
- Süsleme Için Kişniş
Gereçler: el blender'ı, sıvı ölçme kabı, kesme tahtası, bıçak, kase, rende, büyük tencere, kızartma tavası, pişirme kaşığı, küçük kase
Zencefili ve sarımsağı soyup doğrayın. Yeşil chili biberi ikiye bölüp tohumlarını çıkarın ve doğrayın. Kişnişi ve naneyi yıkayıp doğrayın. Zencefili, sarımsağı, chili biber, kişnişi ve naneyi uzun bir saklama kabına koyun. Zerdeçal, toz kimyon, toz chili ve yoğurt ekleyin. Pürüzsüz olup karışana kadar blender'dan geçirin.
Tavuğu küçük parçalar halinde kesin. Bir kaseye alıp terbiye karışımını ekleyin. 4 saat dinlendirin.
Büyük bir tencere pirinci koyun. Defne yapraklarını, kakule tohumlarını ve Karaman kimyonunu ekleyip suyla doldurun. Kaynatıp yaklaşık 10 dakika pişirin. Süzgeçle suyunu süzün ve defne yaprakları ile kakule tohumlarını ayırın.
Soğanı soyup ince ince doğrayın. Kızartma tavasında yağı kızdırın. Soğanları ekleyip yaklaşık 2 dakika soteleyin. Kimyon tohumlarını, tavuğu, domates sosunu ve masalayı ekleyin. Karıştırın ve yaklaşık 8 dakika pişirin. İsteğe göre tuz atın.
Safranla sütü karıştırın. Pilava dökün. Nane ve kişnişle süsleyin. Tuz dökün ve tadını çıkarın!
#SOFRADABİRLİKTE olmanın sonuna geldiğinizde kirli bulaşıklar için endişelenmenize gerek yok.
Pril ile, yağ ve yanmış kirler gibi en zorlu kirlerden kurtulursunuz. Böylece bulaşıklarınız hızlı ve mükemmel bir şekilde temizliğine kavuşur.