Malzemeler
Porsiyon: 2
- 300 gram Macaroni Makarna
- 250 gram Karides
- 5 Adet Domates
- 2 Adet Nektarin
- 1 Diş Sarımsak
- 10 gram Fesleğen
- Tuz
- Karabiber
- Kızartmak Için Bitkisel Yağ
- Servis Için Zeytinyağı
Gereçler: büyük sos tavası, büyük kase, ayaklı rende, kesme tahtası, bıçak, küçük kase, kızartma tavası, pişirme kaşığı
Makarnayı büyük bir sos tavasında tuzlu kaynar suda paketteki talimatlara göre yaklaşık 8 ila 10 dakika haşlayın. Suyunu süzün ve kenara alın.
Bu sırada domatesleri rendenin büyük delikli kısmını kullanarak rendeleyin. Kabuklarını ve saplarını atın.
Çekirdeklerini çıkararak nektarinleri de aynı kaseye rendeleyin. Tuz ve karabiber ekleyin.
Sarımsağı ince ince doğrayın. Fesleğeni ince ince doğrayın. Karideslerin kabuğunu çıkarıp gerekirse temizleyin.
Sarımsağı ve karideslerin her iki tarafını yaklaşık 1 ila 2 dakika orta-yüksek ateşte az bitkisel yağda soteleyin. Ocaktan alın.
Makarnayı, domatesi ve nektarin sosunu da ekleyin. Güzelce karıştırın, isterseniz ısıtın.
Fesleğen serpiştirin ve çok az zeytinyağı ile servis edin. Afiyet olsun!
#SOFRADABİRLİKTE olmanın sonuna geldiğinizde kirli bulaşıklar için endişelenmenize gerek yok.
Pril ile, yağ ve yanmış kirler gibi en zorlu kirlerden kurtulursunuz. Böylece bulaşıklarınız hızlı ve mükemmel bir şekilde temizliğine kavuşur.