Malzemeler
Porsiyon: 16
- 150 gram Un
- ½ Çay Kaşığı Karbonat (Glütensiz)
- 2 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi Şekeri
- 70 gram Hindistan Cevizi Yağı (Ilık)
- 150 gram Süzme Koyun Yoğurdu (%10 Yağlı)
- ¼ Çay Kaşığı Tuz
- 1 Yemek Kaşığı Doğranmış Badem
- 1 Yemek Kaşığı Huş Ağacı Şekeri Veya Hindistan Cevizi Şekeri
- ¼ Çay Kaşığı Tarçın
- 1 Adet Elma
- Serpmek Için Un
Gereçler: büyük karıştırma kasesi, mutfak havlusu, pişirme kağıdı, yağlı kağıt, fırın, kesme tahtası, bıçak, küçük karıştırma kasesi, meyve bıçağı, oklava, soğutma ızgarası (isteğe bağlı)
Büyük kasede unu, karbonatı, Hindistan cevizi şekerini ve tuzu karıştırın. Yoğurdu ve Hindistan cevizi yağını çırpıp topaksız hale gelene kadar elinizle yoğurun.
Karıştırma kasesinin üstüne bir mutfak havlusu örtün ve buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Pişirme kağıdı ile yağlı kağıdı hizalayın.
Bu sırada bademleri doğrayıp huş ağacı şekeri ve tarçınla karıştırın. Fırını önceden alt üst 150°C'ye ısıtın.
Unladığınız bir yüzeyde hamuru oklava ile açın (yaklaşık 26 cm). Gerekirse tabağı şekil için kullanıp alanı belirlemek için un serpin. Hamuru 16 eşit üçgen olacak şekilde kesin.
Elmayı soyun, çekirdeğini çıkarın ve dilimleyin. Badem tarçın karışımının bir kısmını üçgen hamurların üzerine yayın. Her hamur parçasının dış kısmına bir elma dilimi koyun.
Hamur parçalarını dışarıdan içeriye, elma dilimleri içeride kalacak şekilde yuvarlayın.
Mini kruvasanları pişirme kağıdına yerleştirip üzerlerine badem tarçın karışımın kalanını dökün. Fırına alıp 150°C'de yaklaşık 15 ila 18 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Afiyet olsun!
#SOFRADABİRLİKTE olmanın sonuna geldiğinizde kirli bulaşıklar için endişelenmenize gerek yok.
Pril ile, yağ ve yanmış kirler gibi en zorlu kirlerden kurtulursunuz. Böylece bulaşıklarınız hızlı ve mükemmel bir şekilde temizliğine kavuşur.