Malzemeler
Porsiyon: 2
- 1 Adet Sarı Dolmalık Biber
- 1 Adet Patlıcan
- 1 Adet Kabak
- 250 gram Mozzarella Peyniri
- 21 gram Yaş Maya
- 125 ml Su (Ilık)
- 175 gram Un
- 75 gram Yumuşak Buğday Irmiği
- ½ Çay Kaşığı Tuz
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 5 Dal Fesleğen
- 1 Adet Limon
- 30 gram Parmesan Peyniri
- 200 gram Domates Püresi
- 1 Çay Kaşığı Keklik Otu
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı (Kızartmak Için)
- Zeytinyağı (Yağlamak Için)
- Irmik (Serpmek Için)
Gereçler: 2 kase, mutfak havlusu, kesme tahtası, bıçak, ızgara tavası, spatula, pasta fırçası, kase (büyük), ince rende, fırın, oklava, pişirme kağıdı
Bir kaseye yaş mayayı ekleyip ılık suda çözdürün. Unu, irmiği, tuzu ve zeytinyağının yarısını ekleyin. Topaksız bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Mutfak havlusuyla kapatın ve yaklaşık 1 saat veya hamur iki katına çıkana kadar kabarmaya bırakın.
Bu sırada dolmalık biberi, patlıcanı ve kabağı küçük parçalar halinde kesin. Sebzeleri sıcak ızgara tavasında her iki tarafı da kahverengileşene kadar arada zeytinyağı sürerek kızartın. Sebzeleri ızgara tavasından alıp doğrayın ve bir kaseye koyun. Fesleğen yapraklarını ince ince doğrayın ve limon kabuğu, rendelenmiş Parmesan peyniri, tuz ve karabiber ile birlikte kaseye ekleyin. Karıştırın.
Fırını önceden 220°C'ye ısıtın. Hamuru ikiye bölün ve irmik serpiştirin. Bir parçasını yaklaşık 25 cm çapında büyük bir yuvarlak haline getirin. Mozzarella peynirini dilimleyin ve hamurun bir tarafına çeyreğini koyun. Üzerlerine ızgara sebze karışımını ve mozzarella peynirinin bir çeyreğini daha ekleyin. Hamuru, iç malzemenin üstünden katlayın ve köşesini kapatın. Hamurun diğer yarısı ve kalan peynir ile bunları tekrarlayın.
Çiğ böreği pişirme kağıdına alıp zeytinyağı sürün. 220°C'de yaklaşık 10 dakika pişirin.
Bu sırada domates püresini, kuru keklik otunu, tuzu, karabiberi ve kalan zeytinyağını bir kaseye koyup karıştırın. Çiğ böreği domates sosuyla servis edin. Afiyet olsun!
#SOFRADABİRLİKTE olmanın sonuna geldiğinizde kirli bulaşıklar için endişelenmenize gerek yok.
Pril ile, yağ ve yanmış kirler gibi en zorlu kirlerden kurtulursunuz. Böylece bulaşıklarınız hızlı ve mükemmel bir şekilde temizliğine kavuşur.