Malzemeler
Porsiyon: 2
- 200 gram Noodle Makarnası
- 200 gram Kavrulmuş Yer Fıstığı (Bölünecek)
- 4 Yemek Kaşığı Soya Sosu
- 1½ Yemek Kaşığı Sriracha Sosu
- 5 Yemek Kaşığı Su
- 1½ Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Adet Taze Soğan
- Karabiber
Gereçler: ince süzgeç, tencere, mutfak robotu, kesme tahtası, bıçak
Noodle makarnasını paketteki talimatlara göre hazırlayın. Suyunu süzüp soğuk suda durulayın ve bir kenara koyun.
Yer fıstıklarının büyük bir kısmını topaksız macun kıvamına gelene kadar robottan geçirin. Kremalı sos yapmak için soya sosunu, sriracha sosunu, suyu ve zeytinyağını ekleyin. Yeterince ince olup noodle makarnasıyla karışmasını sağlamak için gerekirse daha çok su ekleyin.
Kalan yer fıstıklarını doğrayın ve yeşil soğanı ince ince doğrayın.
Noodle makarnasını yer fıstığı sosu ile servis kasesinde karıştırın. Doğranmış yer fıstığı ve yeşil soğan ile süsleyerek servis edin. İsteğe göre karabiber ekleyin. Afiyet olsun!
#SOFRADABİRLİKTE olmanın sonuna geldiğinizde kirli bulaşıklar için endişelenmenize gerek yok.
Pril ile, yağ ve yanmış kirler gibi en zorlu kirlerden kurtulursunuz. Böylece bulaşıklarınız hızlı ve mükemmel bir şekilde temizliğine kavuşur.