Malzemeler
Porsiyon: 4
- 600 gram Tavuk Göğsü (Kemiksiz, Derisiz)
- 20 gram Zencefil
- 3 Diş Sarımsak
- 1 Adet Chili Biber
- 2 Adet Limon (Suyu Sıkılacak)
- 7 Yemek Kaşığı Soya Sosu
- 4 Yemek Kaşığı Bal
- 4 Çay Kaşığı Susam (Bölünecek)
- 4 Adet Havuç
- 3 Adet Dolmalık Biber (Sarı, Kırmızı Veya Yeşil)
- 1 Baş Brokoli
- 150 gram Kültür Mantarı
- 5 Adet Yeşil Soğan
- 2 Yemek Kaşığı Bitkisel Yağ
- Servis Için Kişniş
Gereçler: fırın, ince rende, kesme tahtası, küçük kase, soyacak, büyük kase, pişirme kağıdı
Fırını önceden 200°C'ye ısıtın. Tarçını soyup ince ince rendeleyin. Sarımsağı ve chili biberi küp küp doğrayın. Zencefili, sarımsağı ve chili biberi küçük bir kaseye koyun. Limon suyunu, soya sosunu, balı ve susamların yarısını ekleyin. Karıştırın ve bir kenara koyun.
Dolmalık biberlerin çekirdeklerini çıkarın ve küçük parçalar halinde kesin. Brokoliyi yıkayıp parça parça kesin. Mantarların saplarını çıkarın ve dörde bölün. Havucu soyun ve küçük parçalar halinde kesin. Yeşil soğanların beyaz kısmını küp küp doğrayın ve kalan yeşil kısmı ufak halkalar halinde kesip bir kenara koyun. Dolmalık biberleri, brokoliyi, havuçları ve yeşil soğanların beyaz kısmını büyük bir kaseye alın. Tavuk göğsünü geniş şeritler halinde kesip bir kenara koyun.
Sosun yarısını sebzelerine üstüne döküp güzelce karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Pişirme kağıdını bitkisel yağ ile yağlayıp sebzeleri üstüne dağıtın. 200°C'de yaklaşık 15 dakika pişirin.
Pişirme kağıdını fırından çıkarın. Kalan sosu tavuk göğsünün üzerine gezdirin ve tavuk göğsünü sebzelerle birlikte pişirme kağıdına koyun. 200°C'de yaklaşık 10 dakika boyunca veya tavuk tam pişene kadar pişirin. Servis için üzerine yeşil soğan halkaları, kalan susamlar ve kişniş ile koyun. Afiyet olsun!
#SOFRADABİRLİKTE olmanın sonuna geldiğinizde kirli bulaşıklar için endişelenmenize gerek yok.
Pril ile, yağ ve yanmış kirler gibi en zorlu kirlerden kurtulursunuz. Böylece bulaşıklarınız hızlı ve mükemmel bir şekilde temizliğine kavuşur.