Malzemeler
Porsiyon: 2
- 500 gram Mantar
- 2 Adet Yeşil Soğan
- 1 Adet Arpacık Soğan
- 150 gram Koyun Peyniri
- ½ Çay Kaşığı Toz Paprika
- ¼ Çay Kaşığı Pul Biber
- ½ Yemek Kaşığı Bitkisel Yağ
- 150 gram Ispanak
- ½ Çay Kaşığı Muskat
- Tuz
- Karabiber
Gereçler: fırın, kesme tahtası, bıçak, küçük kase, büyük kızartma tavası, ince rende, pişirme kaşığı, kaşık, fırında kullanılabilen kızartma tavası
Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. Arpacık soğanı küp küp doğrayın ve yeşil soğanları çapraz olarak ince halkalar halinde kesin. Küçük bir kasede peyniri, toz paprikayı, pul biberi, bitkisel yağı karıştırıp yeşil soğanları ekleyin. İsteğe göre tuz ve karabiber ekleyin.
Büyük bir kızartma tavasında orta ateşte biraz bitkisel yağ kızdırın ve arpacık soğanını yaklaşık 1 ila 2 dakika soteleyin. Sonra ıspanakları ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 1 ila 2 dakika pişirin. Muskatı tencereye rendeleyin ve hepsini karıştırın. Ocaktan alın.
Mantarların saplarını şapkalarından nazikçe ayırın. Sonra istediğiniz şey ile doldurmak üzere boşluk oluşturmak için şapkaların ortasını kaşık ile nazikçe kazıyarak çıkarın.
Mantarların şapkalarını ya ıspanak ya da peynir karışımı ile doldurun ve fırında kullanılabilen bir kızartma tavasına veya pişirme kağıdına koyun. Önceden ısıtılmış fırına alın ve 180°C'de yaklaşık 12 ila 15 dakika boyunca veya peynir eriyip kahverengileşene kadar pişirin. Afiyet olsun!
#SOFRADABİRLİKTE olmanın sonuna geldiğinizde kirli bulaşıklar için endişelenmenize gerek yok.
Pril ile, yağ ve yanmış kirler gibi en zorlu kirlerden kurtulursunuz. Böylece bulaşıklarınız hızlı ve mükemmel bir şekilde temizliğine kavuşur.