Malzemeler
Porsiyon: 4
- 500 gram Fettuccine Makarna (Taze)
- 2 Diş Sarımsak
- 4 Yemek Kaşığı Maydanoz
- 80 gram Tereyağı
- 400 ml Krema
- 150 gram Parmesan Peyniri
- Servis Için Parmesan Peyniri
- Tuz
- Karabiber
Gereçler: kesme tahtası, bıçak, küçük sos tavası, büyük sos tavası, süzgeç
Sarımsağı soyup doğrayın. Maydanozu ince ince doğrayın.
Tereyağının bir kısmını sos tavasına alıp orta-düşük ateşte eritin. Sarımsağı ekleyin ve yaklaşık 1 dakika kızartın. Kremayı sos tavasına alın ve isteğe göre tuz ve karabiber ekleyin. Yaklaşık 3 dakika boyunca veya hafif koyulaşana kadar pişirin. Ara ara karıştırın. Parmesan peynirini ekleyin ve sos tavasını ateşten alın.
Suyu kaynatın. Tuz ve fettuccine makarnasını ekleyip al dente kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pişen fettuccine makarnasını süzün ve krema sosuna ekleyin. Karıştırın. Sos tavasını ocağa geri koyun, doğranmış maydanozu ve tereyağını ekleyip yeniden karıştırın.
İsteğe tuz ve karabiber ekleyin. Bol Parmesan peyniriyle servis edin. Afiyet olsun!
#SOFRADABİRLİKTE olmanın sonuna geldiğinizde kirli bulaşıklar için endişelenmenize gerek yok.
Pril ile, yağ ve yanmış kirler gibi en zorlu kirlerden kurtulursunuz. Böylece bulaşıklarınız hızlı ve mükemmel bir şekilde temizliğine kavuşur.