Malzemeler
Porsiyon: 2
- ½ adet brokoli
- 120 gram kuskus
- 1 adet limon (kabuğu ve suyu kullanılacak, bölünecek)
- 100 gram tam yağlı süzme yoğurt
- 50 gram fındık
- 235 ml su
- zeytinyağı
- tuz
- karabiber
Gereçler: kızartma tavası, ince rende, narenciye sıkacağı, silikon spatula, kesme tahtası, bıçak, küçük kase, tencere, pişirme kaşığı, ısıya dayanıklı kase
Limonun kabuklarını rendeleyin ve suyunu sıkın. Brokolinin başını uzunlamasına dilimleyin, çiçeklerini mümkün olduğunca sapından ayırmamaya çalışın. Fındıkları bir kızartma tavasında (tercihen dökme demir) koku verene kadar yaklaşık 3 dakika kavurun. Kabaca doğrayın ve kenara alın. Küçük bir kasede limon suyunun yarısını yoğurda ekleyin ve tuz ve karabiber atın. Güzelce karıştırıp kenara alın.
Bir tencerede suyu kaynatın. Kuskusu ısıya dayanıklı büyük bir kaseye koyup tuz ekleyin. Kaynar suyu kuskusun üstüne döküp kapatın ve yaklaşık 10 ila 15 dakika dinlendirin, arada sadece bir kez karıştırın. Kabartın, ardından limon kabuğunun yarısını, zeytinyağının yarısını ve kavrulmuş fındıkların yarısını ekleyip isteğe göre tuz ve karabiber atın. Hafifçe karıştırın ve bir kenara koyun.
Fındıkları kavurmak için kullandığınız kızartma tavasını orta-yüksek ateşte ısıtın, zeytinyağını ekleyin ve kenarları kesilerek dilimlenmiş brokolileri yayın. İki tarafını da yaklaşık 1 ila 2 dakika boyunca veya kahverengileşene kadar pişirin.
Küçük bir kasede kavrulmuş brokolileri kalan limon suyu, limon kabuğu ve tuz ile karıştırın. Bir kaşık yoğurdu servis tabağına yayın, üzerine kuskus ve kavrulmuş brokoliyi ekleyip kalan kavrulmuş fındıkları serpiştirin. Afiyet olsun!
#SOFRADABİRLİKTE olmanın sonuna geldiğinizde kirli bulaşıklar için endişelenmenize gerek yok.
Pril ile, yağ ve yanmış kirler gibi en zorlu kirlerden kurtulursunuz. Böylece bulaşıklarınız hızlı ve mükemmel bir şekilde temizliğine kavuşur.