Malzemeler
Porsiyon: 2
- 400 gram Makarna
- 300 gram Domates
- 1 Diş Sarımsak
- 10 Adet Fesleğen Yaprağı
- ½ Adet Soğan
- 8 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (Bölünecek)
- 2 Adet Güneşte Kurutulmuş Domates
- 50 ml Portakal Suyu
- 1 Çay Kaşığı Agave Şurubu
- 2 Çay Kaşığı Deniz Tuzu
- ¼ Çay Kaşığı Karabiber
- Tuz
- Karabiber
- Servis Için Fesleğen
Gereçler: kızartma tavası, pişirme kaşığı, kesme tahtası, bıçak, blender, tencere
Domatesleri dörde bölüp saplarını kesin. Sarımsağı soyup ince ince doğrayın. Fesleğeni yıkayıp kurutun ve doğrayın. Soğanı soyup ince ince doğrayın. Kızartma tavasında orta ateşte biraz zeytinyağı kızdırın ve soğanı yaklaşık 2 ila 3 dakika kavurun. Ocaktan alın.
Domateslerin yarısını, kavrulmuş soğanı, güneşte kurutulmuş domatesleri, sarımsağı, portakal suyunu, agave şurubunu, tuzu, karabiberi ve kalan zeytinyağını blender'a koyun. Yüksek hızda yaklaşık 1 dakika boyunca veya topaksız hale gelene kadar karıştırın. Sonra kalan domatesleri ve fesleğeni ekleyin, birleşmeleri için birkaç defa en yüksek hızda blender'da karıştırın.
Tencerede kaynayan tuzlu suya makarnayı koyun. Al dente kıvamına gelene kadar paketteki talimatlara göre pişirin, sonra suyunu süzün. Domates sosunu ve pişmiş makarnayı geniş bir kızartma tavasına koyun ve karıştırın. İsteğe göre tuz ve karabiber ekleyin. Makarnayı üzerinde taze fesleğen ile servis edin. Afiyet olsun!
#SOFRADABİRLİKTE olmanın sonuna geldiğinizde kirli bulaşıklar için endişelenmenize gerek yok.
Pril ile, yağ ve yanmış kirler gibi en zorlu kirlerden kurtulursunuz. Böylece bulaşıklarınız hızlı ve mükemmel bir şekilde temizliğine kavuşur.