Malzemeler
Porsiyon: 4
- 500 gram Tagliatelle Makarna
- 300 gram Kestane (Soyulacak)
- 400 gram Mantar
- 2 Adet Soğan
- 4 Adet Yeşil Soğan
- 2 Diş Sarımsak
- 8 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 500 ml Krema
- 1 Adet Limon (Suyu Sıkılacak)
- 50 gram Parmesan Peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Süsleme Için Yeşil Soğan
Gereçler: kesme tahtası, bıçak, büyük tencere, kızartma tavası, ince rende, narenciye sıkacağı, süzgeç
Yeşil soğanları ince ince doğrayın. Soğanları doğrayın ve sarımsağı ince ince kıyın. Mantarların sapını çıkarın, sonra dörde bölün. Soyulmuş kestaneleri doğrayın.
Büyük bir tencere tuzlu suya makarnayı koyun ve paketin üzerindeki talimatlara göre al dente kıvamına kadar pişirin.
Kızartma tavasında orta-yüksek ateşte zeytinyağını kızdırın. Soğanları ve sarımsağı ekleyip rengi değişene kadar soteleyin. Sonra mantarları ekleyin ve yaklaşık 5 dakika soteleyin. İsteğe göre tuz atın. Doğranmış kestaneleri ekleyin ve yaklaşık 3 dakika pişirin.
Krema ile yumuşatıp yaklaşık 4 dakika pişirin. Limonun suyunu sıkın. Parmesan peynirini ince ince rendeleyin. İsteğe göre tuz, karabiber ve limon suyu ekleyin. Parmesanı ekleyin ve karıştırın.
Makarnayı süzüp kızartma tavasına alın ve karıştırın. Makarnayı servis edin ve yeşil soğanlarla süsleyin. Afiyet olsun!
#SOFRADABİRLİKTE olmanın sonuna geldiğinizde kirli bulaşıklar için endişelenmenize gerek yok.
Pril ile, yağ ve yanmış kirler gibi en zorlu kirlerden kurtulursunuz. Böylece bulaşıklarınız hızlı ve mükemmel bir şekilde temizliğine kavuşur.